Friday, May 23, 2014

kelas Kek Continental Modul 2: Sabtu 24 May 2014

Assalamualikum semua.. Jom Joi kelas Kek Continental Modul 2 Sabtu 24/5/2014. Dah nak raya nih.. boleh standby kek2 glamer ni seksiap. Jom Join..
 Tiramisu
 German Black Forest
 Carrot walnut Cheese
Opera

Info kelas:
nama kelas: Continental Cake modul 2
jenis kelas: Demo
tempat: Studio masakan CuitCuteCakes Jln Pdg Temusu S.P
masa: 10 pagi-3 ptg
yuran: rm200 (deposit rm100 utk confirmation)

cara nak join kelas:
1. transfer deposit rm100 keakaun maybank yusniza yahaya 152059987653. 
2. dah transfer sms maklumkan pembayaran ke 019-5565 393
nama/jumlah deposit/ kelas:
contoh: yusniz/100/continental

..... dah tu tunggu hari sabtu pukul 10 mula kelas...

Jumpa nanti ya.. bye


Friday, May 9, 2014

Kelas bistro diulang lagi : sabtu 10/5/14

 Assalamualaikum...Diatas permintaan, Kelas Bistro modul 1 akan diulang tayang pada sabtu 10/5/14. Jom Join lagi. Modul ibu duit yg sangat hot ini. Boleh buat preparation utk raya nanti.. meh lekas booking sit utk confirmtion

info kelas:
SABTU: 10/5/2014.
JAM 10.30 am.
Yuran rm200.
di CuitCuteCakes Jalan Padang Temusu S.P

-Pecan Heavan
-Double Chocolate Indulgence
-Chocolate walnut tort
-Chunky Prune

cara booking class: transfer rm100 ke maybank yusniza yahaya 152059987653. dah siap transfer sms ke 019-5565 393 nyatakan nama/jumlah deposit/kelas

contoh: anuar zain/rm100/bistro

  Double Chocolate Indulgence

 Pecan Heavan
 Chunky Prune
Chocolate walnut tort

Wednesday, April 16, 2014

kelas bistro sabtu 19/4/14 (10 am)



Kelas Kek Bistro sabtu ni: 19/4/2014 (10 pagi)
1. double Indulgence Chocolate cake
2. chunky prune cake
3. Chocolate walnut tort
Info kelas:
Tarikh: 19/4/2014
masa: 10 am- 3+- pm
Yuran: rm160
Tempat: Studio masakan CuitCuteCakes, Jln Pdg Temusu SP
Tenaga Pengajar: Yusniza Yahaya
cara join:
utk confirmation, deposit rm100 keakaun Maybank Yusniza bt Yahaya 152059987653. dah siap deposit sms ke number 019- 5565 393.
Nyatakan nama/jumlah deposit/ kelas.
contoh:
anita/rm100/Bistro
pm/whatapp/sms bukti pembayaran (atau bawa slip trasaction semasa kelas utk semakan)

Thursday, March 20, 2014

kelas talam istimewa sabtu 22/3/14

Jom Jom beramai2.. belajar kuih muih talam dengan sifoo talam semalaya, Puan Yuslindhia
 dari Johor. Best nih .. bulan puasa nanti boleh buat duit.. senang dan mudah tapi menarik..

Cara nak join:
Deposit rm100 ke akaun maybank Yusniza Yahaya: 152059987653. selepas deposit, sms maklumkan  nama/jumlah deposit/kelas ke 019-5565 393

contoh: Ani/rm100/talam Hantar ke 019-5565 393

baki rm180 bayar semasa kelas..

simpan slip transaksi utk semakan semasa pendaftaran.

Friday, March 7, 2014

8 March 2014: kelas kek evergreen dan lava cheese

 SABTU 8 MARCH 2014

PAGI: KELAS KEK KLASIK EVERGREEN
Jom join kelas kek yg tak lapuk dek hujan tak lekang dek panas.. kek klasik evergreen yg sentiasa diminati dulu kini skarang dan in future.. pelajari teknik tepat dan mudah utk hasilkan kek yg mudah juai ni.. lai lai lai.. jom sabtu ni!!

info kelas Kek klasik evergreen
tarikh: 8/3/2014 sabtu
masa: 10.00-2 ptg
yuran: rm200 (deposit rm100 utk confirmation)
lokasi: Studio masakan CCC jalan Padang Temusu Sungai Petani Kedah
jenis kelas: demo
resepi:
1) Yam layer cake
2)Pandan layer cake
3)Kek sarang semut
4) bangkok kaya

cara nak join:
deposit rm100 ke akaun maybank yusniza yahaya: 152059987653. dah transfer, sms ke 019-5565 393 nyatakan nama/kelas/jumlah deposit


contoh: maya karin/evergreen/100


********************************************************

SABTU 8 MARCH 2014

PETANG: KELAS KEK LAVA CHEESE
Jom join kelas kek yg tak lapuk dek hujan tak lekang dek panas.. kek klasik evergreen yg sentiasa diminati dulu kini skarang dan in future.. pelajari teknik tepat dan mudah utk hasilkan kek yg mudah juai ni.. lai lai lai.. jom sabtu ni!!

info kelas Kek klasik evergreen
tarikh: 8/3/2014 sabtu
masa: 2 ptg-5 PTG
yuran: rm200 (deposit rm100 utk confirmation)
lokasi: Studio masakan CCC jalan Padang Temusu Sungai Petani Kedah
jenis kelas: demo
resepi:
1) Tiramisu Lava Cheese

2) Red Velvet Lava Cheese
3) Pandan Lava Cheese
Percuma: 10 idea utk membuat kek lava aneka rasa utk jualan mini pack

cara nak join:
deposit rm100 ke akaun maybank yusniza yahaya: 152059987653. dah transfer, sms ke 019-5565 393 nyatakan nama/kelas/jumlah deposit



cth: Alia/lava/100

Saturday, February 1, 2014

CCC bersiaran luar di Parit Buntar Perak : Donut dan Lava Cheese cake!

 FINAL CALL.. FINAL CALL.. : KELAS SQUARE D DONUT DAN KELAS LAVA CHEESE DI PARIT BUNTAR PERAK!!! -ESOK 2/2/2014 (AHAD)

Tempat: Bakeri Mama Herda Chocolate Cake MHCC
No 35, Jln Wawasan 3, Taman Wawasan Jaya Parit Buntar.

PAGI: 10.00 pagi- 1 tgh : kelas Donut
yuran: rm250
modul: pelajari teknik membuat donut yg gebu dan lembut dengan aneka toping yg digemari ramai. 6 jenis toping akan diajar utk menghasilkan 9 biji donut sekotak dan percuma 2 resepi filling donut yg hebat:
1.Naughty Nut
2.Cheezy Cheese
3.Red velvet
4.Oreo
5. Black Tanggo
6.Double Chocolate
7.Almond toast
8.Coffee me

Free Resepi:
1. Tutty Fruity
2.Durian-Durian

***************************************

PETANG: 2 petang-5 Petang
Yuran: RM200
Modul: Pelajari teknik meghasilkan kek cheese lava (selalu disebut cheese leleh/ kek tapaw). Cara yang tepat membuat kek yg sangat2 berpotensi tinggi dijual dipasaran kerana ianya mudah, ringkas dan cepat disediakan tapi sedap dan mempunyai permintaan tinggi dipasaran.

-Tiramisu Lava Cheese cake
-Pandan Lava Cheese cake
-Red Velvet Lava Cheese cake

* Disertakan juga 10 lagi idea dan resepi lain yg boleh diolah dari asas yg dipelajari utk mempelbagaikan lagi kek lava anda

Hubungi segera Puan Herda Johan : 018-4030612 utk keterangan lanjut dan booking tempat .

Jumpa disanaaaaa

Thursday, January 23, 2014

25 januari 2014: kelas cake Continental modul 2

 Assamualaikum wbt.. hello geng2 semua... jom join ramai2 ke kelas kek Continental Modul 2 weekend ni Sabtu 25/1/2014. 10.30 pagi- 4 ptg.. Kek2 berikut memang senang nak buat duit especially minggu seterusnya cut Raya Cina.. Confirm dapat tempahan berganda. Cpat booked tempat anda. Kita akan belajar kek2 berikut:

 Original Tiramisu

 Carrot walnut with cream cheese

 Opera Cake

Black forest Cake

Info kelas:

Tarikh: 25/1/2014
masa:10.30 pagi- 4 ptg
tempat: Studio masakan CuitCuitCakes , 13A Jalan Pdg Temusu S.P Kedah
yuran: RM200
Jenis kelas : demo

Cara join kelas: Deposit rm100 ke akaun maybank Yusniza Yahaya 152059987653. Setelah deposit sms ke 019-5565393 nyatakan nama/jumlah deposit/kelas

Contoh: minah/rm100/modul 2

Monday, December 2, 2013

Seminar RAHSIA MAGNET JUALAN

Assalamualaikumm.. lama ai menyepi di alam virtual nih.. menyepi bukan sebab dah berkubur tapi masih panass berapi2 dgn segala macam tempahan, kelas, kelas, seminar dan berbagai2 kelas2 menimba ilmu..  Alhamdulillah rezeki Alah tak pernah abeh.. malah melimpah ruah tinggal kita aja nak atau idak.. 

Bercakap pasal ilmu, CCC akan menganjurkan majlis Ilmu yg sangat2 best dan berbaloi2.. RAHSIA MAGNET JUALAN.. menjemput Tuan Hj Abdul Basit; Jutawan siswa dlm usia yg sangat muda tapi berjaya menjadi Jutawan!!  Jgn salah faham.. ini bukan MLM atau apa2 skim cepat kaya. Majlis ilmu ini membuka minda kita bagaimana nak memulakan bisnes dari 0. 

Tuan Hj Abdul Basit akan berkongsi suka duka dan kisah bagaimana beliau dari keluarga yg susah, serba tak cukup, penuh onak dan duri tetapi berjaya mendaki sehingga ke puncak

Seminar selama 3 jam ni boleh memberi jalan kepada anda utk "short cut" kejayaan.. idea dan tips akan diberika kepada kita agar perjalanan kita utk memulakan bisnes, mengembangkan bisness serta maintain dlm pasaran menjadi sesuatu yg mudah.

jom join beramai2.. pendaftaran masih dibuka. sila sms/call Yusniza Yahaya :019-5565 393 utk pendaftaran. Jgn lepaskan peluang ini..!!

Tarikh: 7 December 2013
masa: 9.30 pagi (pendaftaran)
yuran: rm70 jika daftar seorang/ rm100 jika daftar 2 org
tempat: CuitCuteCakes

cara nak join:
transfer rm70 atau rm100 ke akaum maybank yusniza yahaya 152059987653. Selepas transfer sms maklumkan ke 019-5565 393 nyatakan:

nama/jumlah rm/sminar:
contoh: ahmad ali & Nur aminah/rm100/seminar

Tuesday, April 30, 2013

1/5/2013 jom pelajari 12 asas kek

 Besok.. sempena hari cuti umum hari pekerja, jom join kelas Back to Basic (B2B) bagi mempelajari  12 jenis kek2 yg evergreen.. yang senang nak jual.. yg byk permintaan dan kek2 asas yang senang jual. Jom tengok kek2 yg akan diajar esok.
 Kek Pelangi

 kek butter marble
 kek pisang
 swiss roll

 kek chifon coffee
 brownies
 kek oren
 kek chocolate moist
 xxs cuppies

 blueberry muffin
Vanila cupcake & chocolate cupcake

Info kelas:

tarikh:1/5/2013 rabu (cuti umum hari pekerja)
masa:11.00 pagi
yuran:rm250
resepi: 12 jenis+ 2 resepi toping percuma (boleh digunakan utk hiasan kek2 yg dipelajari)
Cara utk join kelas:
utk confirmation tempat, sila deposit rm150 ke akaun maybank yusniza yahaya: 152059987653.
Selepas transfer, sms maklumkan pembayaran anda ke 019-5565 393. dgn menyatakan nama/jumlah deposit/kelas: contoh: Alia/rm150/B2B

Ok semua.. jgn lupa ya.. dlm kelas kali ni byk tips2 rahsia, ilmu dapur, tips, panduan dan tunjukajar dari asas pembuatan kek sehingga tips utk memulakan bisness kek, kaedah penentuan harga, pacaging dan strategi marketing boleh dikongsi bersama.. Jom join.. Jumpa besok yaa.. baibaii...

Wednesday, April 24, 2013

Cheese Cake class... say cheeeeesseeee....


Semua say cheeseee.. jgn marah yaa.. hehe say cheese byk2.. lambat sket update.. cheese.. cheesee



sifoo zalina tengah bletiaq



Oreo chilled cheese cake



Peach chilled cheese cake



Marble cheese cake



Boston cheese cake



seisi deco..amek gambaq sebelum balik.. tengkeiuwww kpd semua yang hadir.. semua kek cheese ni memang tangkap leleh punya rasa.. jom sapa nak belajar hangkat tangan.. kelas diy pun dibuka.. daftar di booth kami sepanjang April ini utk dapat 10% less yuran kelas diy..(booking dlm bulan ni utk dpt less tap boleh dtg kelas bila2 pun ok -berdasarkan kekosongan isnin-khamis)





Tuesday, April 9, 2013

Kelas brownies super leleh bersama bzee bakery di CCC

HEHEHE..... tobat aku kena marah.. lama giler tak update blog.. so kena mula kalimah yg indah2 lah kali nih.. nghee
Bismillah hirahman nirrahimmm.. selamat pagi nan indah..alhamdulillah, masih boleh bernafas dibumi Allah sambil minum pagi dengan iringan kichawan burungs2.. hehehe.. 

akhirnya muncol gaks ai dipersada blog yg dah lama menyepi nih.. agak sebokk sikit lately sbb CCC skarang berada diluar kawasan. Kami keluar jumpa org ramai utk buat research sket on market.. So sepanjag sebulan ni, CCC ada membuka booth kat Aman Jaya Mall Sungai Petani, tingkat atas level cinema. gerai number 15. Jemput hadir ya..

So hari ni baru berkesempatan nak buka balik sejarah lama lipatan memori indah kelas bersama sifu Zalina Yahaya yg sudi berkunjung ke CCC utk mengajar modul2 kek yg sensasi.. Kita mula dengan modul kek brownies..

15 peserta semuanya.. datang seawal pagi menuntut 4 jenis brownies.. jom tengok acara sekitar kelas berlansung..

 Cekgu zalina mula bletiaq a.k.a.. membebel.. kaedah manja lagi mendatangkan kesan mendalam utk mendekati pelajar dgn lebih terkesan dlm pembelajaran

 Fudgy Chocolate brownies



Crunchy Salty Caramel brownies



Fluffy vanila/choc/coffee brownies



Marble chese brownies.. yang memang best gillerr!!



seisi merasa.. jom nyumnyumnyum.. pergghh tak pandang kiri kanan dah



rasa.. rasa.. rasa.. dok tengok apa lagi tuhh..



ok bebeh2 semua.. tengkeiuww very muchh kerana sudi meng havockan kelas kami.. pas diorang ni rehat sebentar makan tengah hari.. sambung kelas lain plak.. sat2 kita cerita pasai kelas lain plak..ngheee



 


Wednesday, March 20, 2013

Introducing our new 5C's: CuitCuteCakes Comel Class: "party with fun activities"


Hellooowww semuaa.. ta taa..tadaaaa!!!...Hari ini.. CuitCuteCakes memperkenalkan satu lagi produk/servis terkini yang ditawar kan iaitu CuitCuteCakes Comel Class (5C's-comel) dimana anda boleh hubungi kami utk memeriahkan party anda dengan aktiviti menghias cupcake/kek.



Mungkin ramai yang bosan dengan party hari jadi yang biasa2.. kumpul kanak2.. nyanyi ramai2.. tiup lilin.. potong kek.. makan.. abeh.. busan kan?? why not.. kasi kanak2 tu gumbira dihari jadi mereka dengan aktiviti menghias kek.. up to uolls nak jadikan cupcake/kek2 yang dihias tu sebagai kek birthday ataw sebagai gift utk mereka bawa pulang hasil tangan masing2..



Memang best kalau bagi peluang kat budak2 ni.. memang mereka happyyy sangat2 bila tengok hasil kek/cupcake masing2 yang boleh dihias ikut suka ati.. boleh dibawa pulang tunjuk kat mak, bapak, adik, kakak, bibik, tok wan.. mak tok.. hehe

Yang lagi bestnya.. kek utama akan dihadiahkan secara PERCUMA!!!
(tertakluk kepada terma dan syarat)



Tuan rumah tak yah fening2.. sediakan tempat aja.. crew CCC akan menghandle mereka.. menunjukkan cara nak hias kek/cupcake



Penerangan yang sangat simple.. mudah difahami oleh kanak2



Kanak2 ni akan dibantu utk mendeco.. kasi mereka gumbiraaaa sangat2..



Semua asyik dengan deco masing2.. mcm2 idea.. serlahkan creativiti mereka..



Thru observation.. memag diorang banggaaaa gillerrr dapat bok balik kek yg dibuat sendiri tu..



sel2 otak bergabung.. meransang daya pemikiran.. kids learned when they play



Goody bag juga disediakan mengikut budget



hadiah utk pemenang hiasan cupcake/hiasan kek disediakan mengikut budget



Nak lagi best.. cikgu2.. atau ibu bapa yg join party tu boleh join sekali mendeco..



Deco ikut suka hati.. dan nkmati kek yg anda deco sendiri.. di party anda sendiri



Enjoyyy!!! best.. bestt..



Hasil 35 pelajar tadika Pekula Jaya Sungai Petani



Hasil kerja tangan cikgu2



masa party boleh dipenuhi dengan aktiviti bermanfaat..



Nah.. dah banyak2 cegini .. tetamu plak ramai.. apa lagi.. serbuu laaaa



kalau nak.. kita buat seisi pemberian hadiah

Wajah puas dan kembang idong sorang kanak2 yang sambut birthday dengan fun activity bersama kengkawannya..

*accessory lain seperti ballon, party decoration, goody bag adalah tertakluk kepada budget anda..

*hubungi CCC utk mengetahui harga pakej.. tengkeiuwww semuaaa