Monday, December 26, 2011

Kelas Private DIY- Wani (8 item)

Wani dari Bedong Kedah ni org Kelante yg pandai speaking Kedah..Mulanya sket pun tak percaya dia kata dia org Kelate.. Tapi bila dengar dia jawab pangilan tepon dari sedara dia..memang sah ler Wani ni mek Kelate.. Bangga plak dengar kefasehan Wani berspeaking Kedah tu.. Wani ni dah beberapa kali attend kelas kat CCC sebelum ni.. Kebanyakkan kelas yg Wani pilih adalah kelas hands on. Lebih puas katanya. pegang, alami, nikmati rasai dan dekati sendiri bahan yg hendak dipelajari..dan yg paling best wak balik semua yg di buat..
Kali ni, Wani datang ambik kelas private DIY utk belajar secara major bab slice cake. Complete pakej Slice cake dia ambik (4 resepi), Cupcake (2 resepi-vanila n choc), krimpuff& eclair dan Peach chilled cheese cake. Nah nko.. penohhh meja..Kelas satu hari suntuks..
Peach Chilled cheese cake
Wani.. berkobar2 semangat dia dtg belajar.. multifunction orgnya.. serba boleh masak, menjahet, berkebun, bertukang,buat keks.. ihhh untuuunnnggggnyaaaa dok ngan Wani neh.. tu tak termasuk kesibukkan dia mengajar kat sekolah lagi.. tabik seperingg aa..
Amik ko... penuh talam dia blajar buat cupcake..2 talam tuhh.. Ai nak Wani belajar sampai puas..tapi jgn jemu taw..hehe
Wani= takut kat clown..hihihi..tak pa wani..jgn takut.. balik kang makan aja clown tu..ilang takut.
Cupcake yg wani buat..
Wani asyik dok ulang2 yg dia tak percaya dia boleh buat semua nih.. ak aaa la wani..awak mimpi jer nih.. sib baik ai boleh ambik gambar ..ahaks
Complete pakej.. 4 jenih slice cake. Wani kata nak bawak p meeting kat skolah besok.. ok cikgu2 semua..sila rasa sample dan buat oder segera..
Wani buat cream puff n eclair plaks
Cream puff: Gobuuu dan yummie!!
Eclair:Itam lagi menawan kelebuu
Alhamdulillahh..Wani pulang ngan senyuman lebar.. dia gumbira sangat2 walaupun nampak letih sebab seharian menuntut ilmu. Wani kata dia belum puas..mau datang lagi.. byk lagi dia nak blajar walaupun hari ni dah byk dia blajar.. Tengkeeiieuww Wani kerna berguru ngan CCC. Semogasegala ilmu, tips, panduan yg dipelajari hari ni dapat dimanfaatkan..Selamat menjadi usahawan baking yg berjaya.. Ameennnn..

No comments:

Post a Comment