Lama tak update blog.. dari sebelum cuti, sambung dengan musim cuti sekolah hinggalah hari ni baru dapat seruan nak mengupdate.. hehe.. cuti kali ni ai berkesempatan mengunjungi lagi 'kubu' sifu kat Seremban nun utk mengorek2 ilmu2 apa yg patuts..
sempat ler jugak belajar bebebebeberapaa (hehehe maksudnya byks lerr) resepi terkini, terbaru dan mengkhatham mata pelajaran yg dah pernah belajar dolu2 tapi sampai skarang blom balik practice..sifuu dah naik hangin sebab ai balik simpann aja resepi2 yg dah blajar tu..buat tukun!
sempat ler jugak belajar bebebebeberapaa (hehehe maksudnya byks lerr) resepi terkini, terbaru dan mengkhatham mata pelajaran yg dah pernah belajar dolu2 tapi sampai skarang blom balik practice..sifuu dah naik hangin sebab ai balik simpann aja resepi2 yg dah blajar tu..buat tukun!
Memandangkan sifuu mintak ai teman dia balik keseremban time dia full ngan kelas, so ai kena menyelit aja apa2 kelas yg dah dibooking/ di plan. kalau ada masa baru boleh request mata pelajaran yg tak terkandung dlm subject yg dibooking.. nasib baik ler jugak.. ada ler jugak separuh dari resepi yg student bzee bakery ambik kelas tu antara yg ai belum blajar secara diy (walaupun hakikatnya resepi tu dah dapat lamaaa..ngeee)..
Kira complete ler jugak lawatan kali ni.. ai blajar beberapa jenis pastry, bistro cake, continental, swiss roll, cookies dan serba sedikit teknik sentuhan hampers/gift, teknik photography selain kami dok cuba2 create resepi terbaru dari Bzeebakery. (AKAN DATANG!)
Okeh, jom tengok... gambar2 yg ai sempat capture sepanjang proses pembelajaran disana (sebenarnya tak sempat ambik semua gambar.. sebok blajar lah katakannn..) Insyaallah hampir kesemua yg dipelajari ni akan di tawarkan di kelas2 demo dan DIY Cuitcutecakes..
(rahsia disebalik kenapa ai tak balik buat- err... err..sebab..sebab..errr... ai suka buat kekss aja.. sebab kek boleh decorate.. kalau lah pastry boleh boh krim hias mcm kek...mesti ai balik buat segera..) hehe
sempat gak belajar teknik nak buat Benji roll, pandan roll dan tiger roll.. tapi kalut2 punya pasai, tak amek gambar (sbb yg tu buat hari lain- tak sama hari ngan buat painted roll)-aduhh rugi-rugi..
Memandangkan ai menyelit kelas sifuu atas ehsan simpati dan rayuan a.k.a FREE... sifu tanya ai: "pas hang buat kek bebanyak tu..hang nak lempaq mana?" hehe..(sila baca dengan nada mak tiri) then kami mendapat idea utk melelong kesemua kek2 yg ai buat tu kat Fb my sister tu.. alhamdulillah dlm masa 2-3 jam publish kat FB, kesemua kek2 tu habeh ditempah,,malah direquest lagi tempahan dengan rega lelong..(hehe mana boleh.. ta bleh-ta bleh..nahi-nahi)
worait..tengkeiuwww sifuu diatas pembelajaran yg diberi.. org2 utara semua dah tak sabar nak rasa.. jom join kelas ngan CCC sabtu ni 16/6/12 jam 10 pagi utk kelas kek bistro berikut:
info kelas kek Bistro 16/6/12
nama kelas: kek bistro:
-chunky prune cake
-double indulgence choc
-choc walnut torte
-pecan heaven cake
masa: 10 pagi- ~5ptg
jenis kelas: demo
yuran: rm200
Cara confirmkan kehadiran:deposit rm100 ke akaun maybank Yusniza Yahaya: 1520 5998 7653.
(sila sms selepas membayar deposit ke number: 019-5565 393 seperti berikut: nama/kelas bistro 16/6 ; rm100 paid) eg: Saodah/kelas bistro 16/6/ rm100 paid.
simpan bukti pembayaran utk tujuan semakan.. hantar/fwd sms atau email bukti pembayaran ke yus2312@gamil.com atau ke number 019-5565 393
*semua pelajar yg telah membayar deposit tidak boleh membatalkan kehadiran selepas hari khamis 14/6. sila hantar wakil atau hanya separuh deposit (rm50) akan dipulangkan.
*postpone yuran kekelas hadapan juga tidak dilayan.
*hanya pelajar yg membayar deposit sahaja diberi keutamaan menghadiri kelas.
*tempat terhad.
-bawa bekas/kotak bersaiz anggaran 10x10 utk membawa pulang agihan kek masing2. kalau tak bawa boleh beli dari CCC dengan harga rm2/box
nama kelas: kek bistro:
-chunky prune cake
-double indulgence choc
-choc walnut torte
-pecan heaven cake
masa: 10 pagi- ~5ptg
jenis kelas: demo
yuran: rm200
Cara confirmkan kehadiran:deposit rm100 ke akaun maybank Yusniza Yahaya: 1520 5998 7653.
(sila sms selepas membayar deposit ke number: 019-5565 393 seperti berikut: nama/kelas bistro 16/6 ; rm100 paid) eg: Saodah/kelas bistro 16/6/ rm100 paid.
simpan bukti pembayaran utk tujuan semakan.. hantar/fwd sms atau email bukti pembayaran ke yus2312@gamil.com atau ke number 019-5565 393
*semua pelajar yg telah membayar deposit tidak boleh membatalkan kehadiran selepas hari khamis 14/6. sila hantar wakil atau hanya separuh deposit (rm50) akan dipulangkan.
*postpone yuran kekelas hadapan juga tidak dilayan.
*hanya pelajar yg membayar deposit sahaja diberi keutamaan menghadiri kelas.
*tempat terhad.
-bawa bekas/kotak bersaiz anggaran 10x10 utk membawa pulang agihan kek masing2. kalau tak bawa boleh beli dari CCC dengan harga rm2/box
No comments:
Post a Comment