Buat pertama kali memperkenalkan 4 lagi resepi terkini yg tengah panass dipasaran. Kelas Kek Bistro modul 1 ni kiranya baru 1st time ler dibuat di CCC ni dan alhamdulillah semua pelajar dapat belajar dengan jayanya.. 17 pelajar graduate dlm seisi kali ni. Mereka adalah:
Nurul Naim, Yanti, Liza, Siti Fatimah, Aina Zetty, NoorFarah, NurDina, Zurawita, Norazura, Intan Safina, Norshafinas, Rafidah, Suriati, Norjannah, Norazlin, Rohaida dan NurHafillah
Nurul Naim, Yanti, Liza, Siti Fatimah, Aina Zetty, NoorFarah, NurDina, Zurawita, Norazura, Intan Safina, Norshafinas, Rafidah, Suriati, Norjannah, Norazlin, Rohaida dan NurHafillah
Pecan Heaven.. most popular nih.. kek modai besar.. kacang pecan yg..gluupp!! mahai!..yg penting, paling sodap!
Chunky Prune.. kek yg masam2 manis.. tak ler rasa berdosa besar sangat makan kek ni sebab rasanya seimbang antara manis dan masammm. so idak ler kembang pipi kome..
Choc walnut Tort.. rasa kewalnutan yg best disamping adunan wafer Crispy yg crunchy kat dalam disaluts coklat lemak berkrim disokai ramei..ahakss
Double Indulgence.. emmhhh..tak yah cakap aaa... peminat chocolate pasti terkesima dengan rasa dark n white chocnya yg...MaLaToP ituew..
Jom kita intai sekitar kelas ritu:
Yantie,bakers berjaya northern region dari aloq staq.. mlm sebelum dtg kelas dia tido pukul 3 pagi siapkan tempahan..so, ada aja ruang, kroh2 dlm kelas..hehehehee (err dia 'nap sleep' time break ja ler.. time mengajor mata dia bulat fokus!! (tapi kui lama, kui sepet)-student tetap neh!!)
Seisi fotografi majalah mangga..
liputan secara live oleh para wartawan yg hader
Pembahagian Faraid..
OOOOO sebab laa ramai wartawan and photographer buat liputan..rupanya Dr Wan Azizah dengan Artis Bienda pun mai blajar kelas kek Bistro neh.. ahaksss (jgn marah kak ida.. siti.. ngheee)
Part paling best... pesta 'jom rasa'..palit..palit.. kasi "cuit" sama dia sampai lecheeiiyyynnnnn
The day after, ai buat jualan perslice plak kek2 yg diajar ritu..alhamdulillahhh.. habeh lichheeyynnn di beli oleh mereka2 yg tension tak dapat attend kelas sebab ada hal.. (dapat rasa ajala.. resepi tak dapattt) muahahaha..
Orait, tengkeiuww semua kerana mejayakan kelas Bistro Modul 1 kali ni.. kepada yg terlepas kelas tu, insyaallah kelas ni akan diulang lagi dlm bulan 10 atau 11 nanti..so tungguuuuuuu.. (awat lama sangat-Hheheeh!??)
Choc walnut Tort.. rasa kewalnutan yg best disamping adunan wafer Crispy yg crunchy kat dalam disaluts coklat lemak berkrim disokai ramei..ahakss
Double Indulgence.. emmhhh..tak yah cakap aaa... peminat chocolate pasti terkesima dengan rasa dark n white chocnya yg...MaLaToP ituew..
Jom kita intai sekitar kelas ritu:
Yantie,bakers berjaya northern region dari aloq staq.. mlm sebelum dtg kelas dia tido pukul 3 pagi siapkan tempahan..so, ada aja ruang, kroh2 dlm kelas..hehehehee (err dia 'nap sleep' time break ja ler.. time mengajor mata dia bulat fokus!! (tapi kui lama, kui sepet)-student tetap neh!!)
Seisi fotografi majalah mangga..
liputan secara live oleh para wartawan yg hader
Pembahagian Faraid..
OOOOO sebab laa ramai wartawan and photographer buat liputan..rupanya Dr Wan Azizah dengan Artis Bienda pun mai blajar kelas kek Bistro neh.. ahaksss (jgn marah kak ida.. siti.. ngheee)
Part paling best... pesta 'jom rasa'..palit..palit.. kasi "cuit" sama dia sampai lecheeiiyyynnnnn
The day after, ai buat jualan perslice plak kek2 yg diajar ritu..alhamdulillahhh.. habeh lichheeyynnn di beli oleh mereka2 yg tension tak dapat attend kelas sebab ada hal.. (dapat rasa ajala.. resepi tak dapattt) muahahaha..
Orait, tengkeiuww semua kerana mejayakan kelas Bistro Modul 1 kali ni.. kepada yg terlepas kelas tu, insyaallah kelas ni akan diulang lagi dlm bulan 10 atau 11 nanti..so tungguuuuuuu.. (awat lama sangat-Hheheeh!??)
No comments:
Post a Comment