Assalamualaikummm semuaaa... ayyam bek..ayyam bekk (i'm back-i'm back).. masyaallahhh last post kat blog ni bulan jun lepas.. pas kelas last ritu terus menyepi..marahh uolls kat ai.. maaf zaher baten sgt2..ceritanya cegini.. (errr alasanya):
bulan 7 sebok ngan kenduri adik..berarak ke selatan, balik berarak keutara.. masa tu tengah menghitung hari nak malatop (bersalin). then beberapa hari pas tu, sambut posa. masa tu dah pregnant 8 bulan.. memang labu sayung ayaq penuh betui masa tu.. dah mcm lori paser muatan penuh dah time kenduri tu..
bulan 8 bulan posa.. dah sarat tahap gaban.. so dok terperap aja kat rumah menternak badan tunggu meletup (dan tunggu raya) tup-tup..dikeheningan pepagi raya disaat unggas2 berkicauwan serta sayup2 kedengaran takbir bergema.. perut ai dah mula sakit.. org dlm perut nak keluar raya.. huaaaaa....!! welkam baby.. tepat jam 10 am dihari raya ai selamat lahirkan baby boy.. alhamdulillah semua dipermudahkan.. p spital pukul 8 bersalin pukul 10. ALHAMDULILLAHH
bulan 9 (err bulan ni ler) dalam pantang.. disaat artikel ini di siapkan.. (err la ni ler) ai dah 41 hari dalam pantang tinggai 3 hari aja lagi nak cukup 44 hari.. pastu tu boleh lah declare "dah lepas pantang" walaupun, ai ni species degil tak bropa nak berpantang masa dlm pantang.. hehehe
bulan 10.. errmmm bolan depan.. memandangkan dah 3 bulan ai tidak berpendapatan.. asyik dok ternak badan aja kat rumah maka sesuatu musti dilakukan.. poket pun dah start kontang dah neh.. tinggai beberapa kupang aja lagi nak idop..ahaksss.. OLEH ITU.. setelah berjaya buat muka sekupang dengan effect sedikit kembang kuncup idong meraih simpati.. ai yg baru nak lepas pantang ni merayu (sambil hantuk2 pala) kat master sifoo yg dok kat seremban tu mai turun sp ngajaq kita semua matapelajaran yg digilai ramai dan diminta2 iaitu kelas crepe.. dah macam goreng pisang panas dahh sapa yg pernah p blajar dan balik meniaga.. memandangkan sifoo bersimpati tentang tahap kesihatan adendanya yg masih dlm mood bersalin kulit ni utk memulakan tugas, maka dia dengan rela hatinya menghulur tangan membantu adendanya mengajar demi mencari sesuap nasik..ahakss (kalau hulur duit terus kan senang..hehe)
sifoo pun setuju utk memberi oksigen a.k.a nafas baru utk ai mula kembali beroperasi diarena pembakingan dengan memberi support utk ai setat balik enjin bisnes. student2 kat utara yg ada masalah nak p somban bolehlah dijemput beramai2 berkunjung ke CCC utk join kelas crepe seperti info berikut:
resepi:
1. Durian Crepe
2. Japanese Crispy Cream Puff
3. Tiramisu Mille Crepe Cake
4. French Vanila Mille Crepe Cake
Tarikh: Sabtu 6 OKTOBER 2012
Masa: 10 pagi - 4 petang
Yuran: RM200
Deposit: RM100
1. Durian Crepe
2. Japanese Crispy Cream Puff
3. Tiramisu Mille Crepe Cake
4. French Vanila Mille Crepe Cake
Tarikh: Sabtu 6 OKTOBER 2012
Masa: 10 pagi - 4 petang
Yuran: RM200
Deposit: RM100
Cara confirmkan kehadiran:
deposit rm100 ke akaun maybank Yusniza Yahaya: 1520 5998 7653.
(sila sms selepas membayar deposit ke number: 019-5565 393 seperti berikut: nama/kelas crepe 6 okt ; rm100 paid) eg: ashwara rai/kelas crepe 6 okt rm100 paid.
simpan bukti pembayaran utk tujuan semakan.. hantar/fwd sms atau email bukti pembayaran ke yus2312@gmail.com atau ke number 019-5565 393
(sila sms selepas membayar deposit ke number: 019-5565 393 seperti berikut: nama/kelas crepe 6 okt ; rm100 paid) eg: ashwara rai/kelas crepe 6 okt rm100 paid.
simpan bukti pembayaran utk tujuan semakan.. hantar/fwd sms atau email bukti pembayaran ke yus2312@gmail.com atau ke number 019-5565 393
*priority diberikan kepada mereka yg booking by deposit sahaja..
*priority diberikan kepada mereka yg booking by deposit sahaja..
pastu, pada hari kedua sifoo ke sini, atas permintaan ramai, sifoo diminta mengintroducekan resepi savoury seperti diatas ni plak.. sapa nak join kelas ni, butir2nya seperti berikut:
resepi:
1.Murtabak cream craker
2. Quiche
3. Roti Gulung Pedas
4. Chicken Chike
Tarikh: Ahad 7 OKTOBER 2012
Masa: 10 pagi - 4 petang
Yuran: RM200
Deposit: RM100
1.Murtabak cream craker
2. Quiche
3. Roti Gulung Pedas
4. Chicken Chike
Tarikh: Ahad 7 OKTOBER 2012
Masa: 10 pagi - 4 petang
Yuran: RM200
Deposit: RM100
Cara confirmkan kehadiran:
deposit rm100 ke akaun maybank Yusniza Yahaya: 1520 5998 7653.
(sila sms selepas membayar deposit ke number: 019-5565 393 seperti berikut: nama/kelas savoury 7 okt ; rm100 paid) eg: Hamid Gurkha/kelas savoury 7 okt rm100 paid.
simpan bukti pembayaran utk tujuan semakan.. hantar/fwd sms atau email bukti pembayaran ke yus2312@gmail.com atau ke number 019-5565 393
(sila sms selepas membayar deposit ke number: 019-5565 393 seperti berikut: nama/kelas savoury 7 okt ; rm100 paid) eg: Hamid Gurkha/kelas savoury 7 okt rm100 paid.
simpan bukti pembayaran utk tujuan semakan.. hantar/fwd sms atau email bukti pembayaran ke yus2312@gmail.com atau ke number 019-5565 393
No comments:
Post a Comment