Afida, sebelum ni pernah join CCC utk kelas hands on cupcake basic deco, kali ni melangkah setapak lagi join CCC mempelajari kek favorite dia: choc indulgence. Afida juga ambik satu lagi subject tambahan (acheewahh mcm ambik SPM plak) iaitu kek slice kiwi.
Kelas DIY: Do It Yourself; so semua Fida buat sendiri.. mula2 guna mixer buat kek.. pas kek masak, Fida layer dulu ngan kiwi..
Hehehe..then cikgu ajar fida cara nak guna 'sikat' supaya kek jadi cantik..ada mcm 'wall paper' gituu..hehe. ada teknik taw.. bukan suka suki sikatt jer.. tersalah sikat terkeluar kulit kepala..
Pas abih buat slice kek fida buat choc indulgence kek plaks.. tengok tu, fida tengah tarok krim.. ni pun ada teknik.. apa, korang henggat main tampalll jer?? oh tidakk..mai sini cikgu nak tunjuk ajar..
Final touch. boh la renda2 skit, hiasan basic/ asas.. cikgu ajar hias kek ni FREE wlpn ada kelas khas utk teknik hiasan kek..
Fida gumbira tidak terkiraaa tatkala habih menghias..dia tak percaya dia boleh buat akhirnya kek indulgence yg dia slalu pi beli kat kedai kek terkemuka tu.. nah nko..hambik..sebijik!..besar lagi!
Hasil air tgn Fida hari tersebut.. so Afida, dah boleh ambik tempahan..so sapa nak kek slice atau Indulgence boleh tempah kat Afida. Afida ni dok somewhere area2 kedai ai ni jer..
Teknik memotong supaya kek nampak cantik dan kemas juga diajar.. see... cantik kan, fida potong? standard kek kat kedai gituu..dah taw cara nak potong kek utk dpt potongan tepat, kemas dan cantik mcm tu, senang ler.. xder alat khas pun..teknik yg betul aja. so sapa nak taw, kena dtg bertapa ngan ai muahaahahaha (gelak sokrang tok guru berjanggut!)
*Kelas DIY private yg Afida ambil ni berharga RM270
(RM150-kelas indulgence, RM120 kelas slice kek)
tengkeiuuu Afida..nanti kita crita n sembang2 lagi yer.. ni kalau nak pencen pun boleh dah..sbb dah pandai buat kek)
(fida dok bgtau kat ai dia dah bosan kerja..nak pencen..hehe)
No comments:
Post a Comment